Сряда, Януари 16, 2019

Търсене

Обсъждане за сметището в Долни Богров

Проект за сметищеДнес беше проведена среща за обществено обсъждане на Доклад за Оценка на въздействието върху околната среда на Проект за закриване и рекултивация на сметоразтоварище с. Долни Богров.

Проектът беше подробно представен от ръководителя на екипа експерти, които са го изготвили.

Проектът предвижда покриване на отпадъците, изграждане на системи за отвеждане на водите и газовете и залесяване. Камионите ще преминават по обслужващ път, свързан с Ботевградско шосе. Изпълнението на рекултивационните работи ще продължи 3 години.

От доклада става ясно, че ще бъдат докарани върху съществуващото сметище още материали - земни маси, отпадъци и др. за получаване на необходимия наклон за изтичане на водите.

С проекта ще се кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”

Бяха зададени въпроси от представители на Челопечене, но отговорите не бяха приети като задоволителни.

От Столична община представят възможност за контролиране на изпълнението на проекта от представители на населението, както и компенсация с финансиране на различни проекти в квартала.

На 05.07.2012 г. на площада от 17:30ч. ще има събиране на жителите на квартала където кметският наместник ще разясни мотивите за възобновяването на сметището и ползите на жителите на квартала.

Коментари  

 
+1 #1 Жител на Челопечене 2012-07-03 15:05 Поради непопуляризиран е и малкият брой от населението присъствали на проведената среща ще се състой нова такава на 05.07.2012г. от 17:30ч. на площада на квартала с цел информиране на жителите за ползите от възобновяването на сметището. Поканен е кмета на квартала за разяснение. Нека да се съберем за да разберем поредната стъпка от идеята за изтриването на Челопечене от картата на София. Цитиране
 

Реклама

PetrovSoft.com Bureto.com 7dni.net Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com